Wednesday, September 30, 2020

Концерн Ford очолять коміки

 Точніше сказати - родич коміка. Концерн Ford Motor оголосив про зміну головного виконавчого директора - 65-річний Джим Хакетт, який керував компанією з 2017 року, 4 серпня пішов у відставку, з 1 жовтня посаду замість нього займе 58-річний Джим Фарлі

Причому тут коміки і комедії? Справа в тому, що пан Фарлі є кузеном популярного американського коміка Кріса Фарлі, який відомий широкому глядачеві, зокрема, по кінокомедії «Ніндзя з Беверлі-Хіллз». Що характерно, таке спорідненість не заважає Джиму Фарлі бути справжнім професіоналом своєї справи.

Відомо, що протягом 17 років - до 2007 року - він будував кар'єру в північноамериканському відділенні Toyota Motor. Його досягнення в японському концерні - керівник проекту по запуску молодіжного бренду Scion і посаду генерального менеджера. У Ford Фарлі працює останні 13 років, з 2015 по 2017 рік він керував європейським відділенням, потім обіймав посаду віце-президента. З березня 2020 го Фарлі працює головним операційним директором Ford.

Як пише американське видання Automotive News, відставка нинішнього глава компанії, Хакетт, пов'язана зі значним зниженням капіталізації Ford. За останні три роки котирування акцій концерну впали в сумі на 38%. Тут треба зауважити, що при його попереднику Марке Філдс з 2014 по 2017 рік вони також падали - в сумі на 35%. Таким чином, Хакетт не зміг оздоровити ситуацію. У той же час рада правління визнає результати роботи Хакетт непоганими. Йому вдалося оптимізувати продуктову лінійку і запустити реструктуризацію компанії на загальну суму $ 11 млрд.

No comments:

Post a Comment

Стала відома потужність Ford Mustang Mach 1

 У лінійці Ford Mustang до кінця року з'явиться версія Mach 1, яка отримає п'ятилітровий мотор V8 потужністю 525 кінських сил Назва ...